Mentaris Loopbaancoaching

Krachtig solliciteren

Jouw werk is belangrijk. Je wilt doen waar je goed in bent én er energie van krijgen. Om op de juiste plek terecht te komen, wil je vertrouwen op je talenten. Bij Mentaris vergroot je je kansen door persoonlijke coaching. Je bepaalt zelf de diepgang van jouw begeleiding bij Mentaris en onze aanpak sluit aan bij jouw vraagstuk. Wat we bespreken en wat je thuis opvolgt, zorgt ervoor dat je je inzichten vasthoudt. Dankzij werkopdrachten zie je sneller resultaat van jouw coaching.

Je wil in je werk van toegevoegde waarde zijn voor je team of voor je opdrachtgever. Weten wat je te bieden hebt en dit met zelfvertrouwen en overtuiging kunnen overbrengen. Mentaris ondersteunt jou in het maken van keuzes die bij jóu passen. Zodat je met energie en veerkracht je werk kunt doen. Klik op de thema’s en lees hoe we jouw traject op maat maken. Alle thema’s binnen ‘stilstaan’ en ‘vooruit komen’ dragen bij aan jouw succes en werkgeluk. Op de bol ‘begin je traject’ lees je hoe je van jouw ontwikkeling in gang zet. En over hoe jouw bewustwording leidt tot krachtig solliciteren.

Om vaart in je traject te krijgen, kun je een combinatie kiezen van één-op-één begeleiding en een groepsbijeenkomst. Herkenning bij anderen zorgt voor snelheid in je traject. Je krijgt richting en het vertrouwen dat je op de goede weg bent. We bespreken samen wat de beste aanpak is. De Masterclass Kracht, Kerntalenten en Zelfbewustzijn sluit het beste aan wanneer je ander werk wilt. Ook voor wie al enige werkervaring heeft, is deze Masterclass een goede keuze. Als aanvulling erop kun je de ééndaagse Workshop Kwalificeren  volgen. In één ochtend geef je woorden aan wat jou uniek maakt. We maken een professionele pitch die bij anderen een blijvende indruk achter laat en wordt doorverteld.

Afhankelijk van jouw vraagstuk, zetten we naast gesprekken en bijeenkomsten regelmatig een ontwikkelassessment in. Door middel van vragenlijsten brengen we jouw persoonlijkheid, drijfveren en werkstijlen in kaart. Dit helpt je bij het bewuster worden van wie je bent, wat je kan en wat je wilt in je werk. En hoe deze eigenschappen elkaar versterken als je congruent bent. Het helpt je bij het vinden van een rol die bij je past én het verwoorden van jouw onderscheidend vermogen.

Stilstaan voor meer bewustzijn

Je wilt zo snel mogelijk stappen zetten. Om de juiste richting te bepalen is het goed om eerst stil te staan bij wie jij bent als persoon. Waar ben je goed in? Wat zijn jouw talenten en waar zit jouw kracht? Je zelfvertrouwen en energie nemen toe met coaching. Je wordt zelfbewuster en sterker.

Vooruit komen richting werkgeluk

Wanneer de basis is gelegd voor je succesvolle positionering, ga je verder: Je wilt zichtbaar zijn. Je wilt beter vindbaar zijn en meer kans maken op een passende baan. Je ondervindt de kracht van netwerken, online en offline. De arbeidsmarkt is bekend terrein voor je. Na het doorlopen van je traject, kun je vooruit. Je bent vastbesloten meer werkgeluk te vinden.

Wil je beginnen?

Dan nodigen we je uit bij ons op kantoor. Je kunt contact opnemen via onderstaande knop of bel ons op (010) 212 58 68 of op (06) 290 33 790. Als je zelf investeert in je ontwikkeling en groei, kun je meestal binnen twee weken bij Mentaris terecht.

Vraag een gesprek aan

Ondersteuning vanuit je werkgever

Kun je ondersteuning gebruiken bij het vinden van je nieuwe baan? Jouw werkgever kan dit faciliteren. Dan zoeken we van te voren afstemming. Mentaris draagt zorg voor goede communicatie met jou en je werkgever, zodat jij in een goede verstandhouding een nieuwe stap kunt maken. Dit kan betekenen dat we een gesprek inplannen met jou en je werkgever, aan het begin en aan het einde van je traject.

Met korte lijnen tussen jou, je werkgever en Mentaris, dragen we allen onze verantwoordelijkheid in het proces: Mentaris geeft aandacht in gesprekken, per email en telefoon. We bereiden alle contactmomenten voor en werken gesprekken uit. Of dit nu gaat om het vinden van ander werk, of het terugkomen. Jij gaat aan de slag met wat besproken is, geeft terugkoppeling en zorgt voor draagvlak bij je werkgever. Je werkgever wordt tussentijds op de hoogte gehouden van het proces van de coaching; waar we staan en welke resultaten er zijn behaald. Jouw werkgever voelt zich daardoor betrokken bij jou en faciliteert jou bij het maken van je volgende stap. De inhoud van de gesprekken blijft uiteraard tussen jou en Mentaris.

ma - vr 9:00 - 17:30 uur