Mentaris Loopbaancoaching

Het Professioneel Ontwikkeljaar bij Mentaris

Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vragen om zelfbewuste professionals die zichzelf kunnen profileren. Mentaris gelooft in de ondernemende kwaliteiten van mensen. We ondersteunen klanten in werkgeluk en bewustzijn. Dat faciliteren we ook binnen Mentaris; mensen in hun kracht zetten is waar we naar streven. Mentaris werkt al meer dan 10 jaar met Trainees. In twaalf maanden tijd leren Trainees meer over zichzelf als mens, als professional en als ondernemer. Het Professioneel Ontwikkeljaar bij Mentaris is uniek; er bestaat geen ander coachingsbureau dat op deze manier en met deze intensiteit energie steekt in de ontwikkeling van mensen.

Wat doe je als trainee?

Het Professioneel Ontwikkeljaar van Mentaris is coaching on the job; door constant onderdeel te zijn van wat er dagelijks gebeurt en hierover te sparren, leer je snel. Samen werk je aan uiteenlopende projecten: van adviesopdrachten tot de coaching van particuliere klanten en van strategie- en marketingvraagstukken tot de werving van nieuwe Trainees. Je gaat bovendien de diepte in op mensenkennis en zelfbewustzijn. Je ontdekt daarnaast de ‘breedte’ in de vakgebieden die we bestrijken: Coaching, Training, Intervisie en Advies.

Je verantwoordelijkheid hierin groeit voortdurend; in het begin van je Ontwikkeljaar zul je bezig zijn met voorbereiding van coachingsgesprekken. Later biedt je directe ondersteuning in gesprekken door het opstellen van werkopdrachten en het aanpassen van CV’s. Dit vergt van jou creativiteit en de vaardigheid om diverse informatie en inzichten samen te voegen. Je zult samen met collega’s adviezen geven, teamtrainingen en workshops opzetten, voorbereiden en uitvoeren en rapportages maken.

Je bent als Trainee medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de onderneming. Dit varieert van financiële zaken zoals de boekhouding, tot het binnenhalen van nieuwe klanten. Maar ook wanneer het koffiezetapparaat kapot is, zul je als Trainee aan de slag moeten. Als Trainee ben je dus bezig met veel verschillende facetten van de bedrijfsvoering.

Het Professioneel Ontwikkeljaar wordt opgedeeld in drie fasen waarin jouw verantwoordelijkheid toeneemt. Je wordt ingewerkt en ondersteund en later bied je op jouw beurt weer begeleiding aan een volgende Trainee. Je ziet hierdoor heel duidelijk waar je staat en welke voortgang je maakt.

Regelmatig zul je samen met Margot, als oprichter van Mentaris, een bilateraal hebben over je ontwikkeling. Het Professioneel Ontwikkeljaar is afgestemd op jouw leerstijl en je zult dan ook je eigen doelstellingen bepalen. Uiteraard willen we ontwikkeling zien door de fasen heen.

Wil jij weten hoe een dag van een Trainee eruit ziet?

Lees hier

ma - vr 9:00 - 17:30 uur