Mentaris Loopbaancoaching

Assessment & Selectie

Je zoekt nieuwe talenten voor je team. Mentaris adviseert, ondersteunt en begeleidt bij het vinden van nieuwe medewerkers. Wij specificeren de functie- eisen door het stellen van de juiste vragen. Hoe is het huidige team samengesteld? Wat voor talenten kunnen hier een aanvulling op zijn? Wat is er nodig in het team én wie past er bij de organisatie?

Mentaris organiseert het werving- en selectieproces. We geven advies over geschiktheid van de kandidaat én het ontwikkelpotentieel van de nieuwe medewerker.

Hoe gaan we te werk?

We zetten (online) selectie- instrumenten in, om een objectieve beoordeling te krijgen van de geschiktheid van de kandidaat. Dit betreft een capaciteitentest om het abstractieniveau te testen. Daarnaast zetten we persoonlijkheidsvragenlijsten in, die betrekking hebben op drijfveren en persoonlijkheidskenmerken. Kandidaten kunnen deze testen in hun eigen, vertrouwde omgeving maken.

Indien gewenst, kunnen we een inschatting maken van het ontwikkelpotentieel van nieuwe medewerkers danwel huidige medewerkers. De online competentie- indicator geeft aan in hoeverre bepaalde competenties ontwikkelbaar zijn bij de kandidaat.

Tijdens een twee uur durend gesprek, koppelen we de resultaten terug aan de kandidaat en toetsen we of de kandidaat de resultaten herkent. Tijdens dit gesprek wordt er een observatieverslag opgesteld, waarin de testresultaten gecombineerd worden met observaties uit het gesprek. De uitkomsten worden tegen de vacature- eisen gehouden. De opdrachtgever ontvangt een adviesrapport waarin de geschiktheid van de kandidaat inzichtelijk is gemaakt.

Wat levert onze dienstverlening op?

  • Een objectieve beoordeling van kandidaten, afgezet tegen de functie- eisen;
  • Een snel, effectief selectieproces met deskundige en professionele toelichting;
  • Inzicht in het ontwikkelpotentieel van de nieuwe medewerker;
  • Een positief werkgeversimago, ook bij afwijzing.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

ma - vr 9:00 - 17:30 uur