Mentaris Loopbaancoaching

Werkgeluk volgens collega’s van Mentaris

Mentaris gelooft in de ondernemende kwaliteiten van mensen en we streven ernaar om bij uitstek onze eigen medewerkers in hun kracht te zetten.

Waar kwamen andere Trainees zoal terecht na hun tijd bij Mentaris? 

 • Consultant bij Deloitte
 • Opleidingsadviseur bij ASR-verzekeringen
 • Projectleider Employability bij Intelligence Group
 • Trainer bij Schouten en Nelissen
 • Zelfstandig coach met eigen praktijk
 • Projectleider bij Eager People en wensenvervuller bij Make-A-Wish
 • HR-adviseur bij Anthony Veder
 • Consultant en testpsycholoog bij LTP
 • Strategisch HR-gesprekspartner bij het Vervangings- en Participatiefonds

Lees hun ervaringen bij Mentaris en hun groei in persoonlijke ontwikkeling hieronder:

 • Sofia Ataie

  Door Mentaris heb ik een fijne en warme start gehad in mijn loopbaan. Ik heb mezelf niet alleen in het werk ontwikkeld, maar ook persoonlijk. Door de gestructureerde en warme aanpak bij Mentaris heb ik veel kennis opgedaan. Ook heb ik mezelf kunnen ontwikkelen in mijn eigen krachten en kwaliteiten. Dit is het grootste cadeau wat ik heb mogen ontvangen en wat ik heel mijn leven zal koesteren. Na anderhalf jaar gewerkt te hebben bij Mentaris ben ik met veel zelfvertrouwen, arbeidskennis, ervaring en persoonlijke ontwikkeling geholpen aan de volgende stap in mijn loopbaan.

 • Lotte Ooms

  Mentaris is voor mij een plek geweest waar ik veel heb geleerd over mezelf en wat ik belangrijk vind in het werk. Een warme en vertrouwde plek waar het met elkaar hard werken is en waar ik volledig mezelf kon zijn.  Met het Traineeship heb ik een sterke basis gelegd voor de rest van mijn carrière!

 • Kim van Rookhuizen

  Voordat ik bij Mentaris begon, wist ik niet waar ik écht goed in was. Ik heb in het Traineeship geleerd dat ik van alle markten thuis ben en dat juíst dát mijn kracht is. Ik spring bij, adviseer en vul gaten waar nodig. Daarnaast ben ik graag in contact met klanten en collega’s en bouw ik aan fijne werkrelaties. Door te signaleren en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, breng ik ten uitvoer wat me te doen staat. Zo zorg ik dat de organisatie draait.

  Bij Mentaris kreeg ik alle gelegenheid en feedback om mijn talenten te onderzoeken. Bovendien leerde ik onder woorden te brengen wat ik goed kan en wat ik daarvoor nodig heb. Het Traineeship heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kwaliteiten kan onderbouwen én weet in te zetten als strategisch gesprekspartner van directeuren en bestuurders.

 • Niki Visbach

  Van jongs af aan ben ik graag met anderen in contact. Als afgestudeerd organisatiepsycholoog kon ik destijds alle kanten op. Maar wat mijn specifieke talenten zijn, wilde ik ontdekken. Tijdens mijn Traineeship bij Mentaris heb ik geleerd stil te staan bij mijzelf als persoon èn als professional om ook op werkgebied mijn kwaliteiten te kunnen gebruiken. Ik weet nu waar mijn kracht ligt en ben mij bewust van mijn valkuilen die dit in de weg kunnen staan.

  Mensen ondersteunen in hun (werk)ontwikkeling, is waar ik energie van krijg. Met interesse zoek ik naar diepergaand contact. Na mijn leerzame jaar als Trainee bij Mentaris ben ik gaan werken als Assessmentpsycholoog bij LTP Bedrijfspsychologen. Daar vond ik een passende werkomgeving en komen mijn kwaliteiten tot hun recht.

 • Laura de Haze

  Voordat ik bij Mentaris kwam wilde ik vaak voldoen aan de verwachtingen van anderen en was ik mij soms pijnlijk bewust van zaken die mij minder goed afgingen. Bij Mentaris ben ik bewust gemaakt van mijn talenten en is er juist accent gelegd op de dingen die ik wél goed kan. Dat gaf een ultieme boost aan mijn zelfvertrouwen.

  Ik heb geleerd om meer op mijn gevoel te vertrouwen en dat gevoel ook een stem te geven. Mijn zelfbewustzijn is gegroeid; ik weet wat ik te bieden heb aan toekomstige werkgevers en in welke bedrijfscultuur ik het best tot mijn recht kom. Ik kijk terug op een leerzaam en mooi jaar, dat ik niet anders had willen invullen!

 • Annemiek Kabel

  Mijn oprechte interesse en sterkte empathie vormen mijn drijfveren. Ik ben een aanpakker, een echte doener met doorzettingsvermogen, loyaliteit en daadkracht. Ik sta graag aan het begin van een project en krijg energie van creatief brainstormen.

  Tijdens het Traineeship heb ik de bijzondere combinatie van mijn talent en interesses (her)ontdekt. Ik ervoer voor het eerst hoe ik zelf bewust mijn randvoorwaarden in werk kan creëeren. En ik weet nu beter hoeveel veerkracht en creativiteit ik in me heb. Met een breed perspectief en met vertrouwen bouw ik nu verder aan mijn toekomst. Een rol waarin ik mijn kwaliteiten kan combineren, vinden of scheppen!

 • Laura Voordouw

  Beweging creëren is mijn drijfveer. Het motiveert mij om anderen te stimuleren het beste in zichzelf naar boven te halen. Vooruitgang realiseer ik door mijn energie, sensitiviteit en doorzettingsvermogen te doseren. Ik krijg energie van netwerken en het onderhouden van goede relaties.

  Mijn oplossingsgerichtheid en creativiteit komen tot uiting in slimme oplossingen voor klanten. Na mijn Traineeship ben ik als Projectleider New Business begonnen bij een facilitair dienstverlener.

 • Joris de Heer

  Mijn eigen talent zit verweven in alles wat ik doe. En daardoor valt het mijzelf niet op wat ik goed kan. Wat ik bij Mentaris heb geleerd, is dat ik goed kan schakelen tussen de rollen binnen een organisatie. Ik kan mij in elke rol verplaatsen, waardoor ik mensen betrek en hun inzet weet te combineren. Ik steun en enthousiasmeer mijn collega’s en ik haal energie uit het begeleiden en trainen van mensen.

  Bij Mentaris kreeg ik de ruimte om mijn talent te ontwikkelen, doordat ik in de aansturing veel ruimte en vrijheid heb ervaren. Na mijn Traineeship zag ik mijn eigen bureau in Training en Coaching groeien, met opdrachten op het vlak van ontwikkeling, bewustwording en preventie.

 • Anita van der Elst

  Mijn ervaring binnen het HR vakgebied loopt van Recruiter tot HR adviseur, en van alles ertussenin. Interessant, maar ik zocht meer diepgang in mijn contact met mensen. Wat drijft mensen en waar komt iemand het beste tot zijn recht? En hoe komt iemand tot de keuzes die hij maakt? Deze vragen golden ook voor mijzelf. Na een aantal veranderingen in mijn leven, ging ik bij mezelf na: Wat wil ik nu echt? Ik moest stilstaan en bedenken waar ik écht gelukkig van word.

  Als Trainee heb ik Mentaris ervaren als een plek met fijne mensen, met oprechte interesse én ongelooflijk veel kennis van het vak van loopbaancoach. Ik kreeg de kans om veel kennis op te doen. Ik zat er letterlijk “met mijn neus bovenop”: van een persoonlijk coachtraject en het ontwikkelen van een training, tot de zakelijke kant van het runnen van je eigen bedrijf. Mijn ervaring kon ik inzetten én verder uitbouwen. Mentaris heeft mij geholpen, als mens, als coach en als ondernemer.

 • Maaike Kooter

  Van nature ben ik nieuwsgierig naar mensen en hun drijfveren. Ik wil graag het beste in een ander naar boven halen. De marketing van ieders unieke persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Ik wil mensen inspireren, motiveren en helpen om hen op de juiste plek te laten komen.

  Als bedrijfskundige in Marketing Management is het Traineeship een stap geweest die de cirkel rond maakte. Als Trainee bij Mentaris heb je het voorrecht om alles van A tot Z mee te maken; van coachtrajecten tot acquisitie, van marketing tot ondernemerschap. Het is écht ‘Learning by Doing’. En tegelijkertijd bracht ik mijn eigen kennis in. Dat gaf vertrouwen en enorm veel energie!

 • Rianne Blom

  Als bedrijfskundige begon ik bij Mentaris als coach en adviseur. Ik heb mij dankzij het Traineeship kunnen verdiepen in het HR‐vakgebied. Ik adviseerde over werving & selectieprocedures, gaf workshops en trainingen en begeleidde het outplacement en de coaching van professionals.

  Vervolgens heb ik als adviseur de formule van Mentaris uitgebouwd en doorontwikkeld. Dit betrof zowel de activiteiten van Mentaris en de (IT-) systemen als het stroomlijnen van processen. Hierdoor ontstond er een stabiele basis voor de Mentaris diensten, alsook de training en coaching op het gebied van ondernemerschap.

 • Caroline van Steenbergen

  Na mijn studie Personeel en Arbeid was ik zoekende naar mijn ‘bestemming’ in het werkende leven. Met het Traineeship bij Mentaris nam mijn zelfkennis een vlucht. Ik ontdekte waar ik in mijn kracht stond en waar ik van toegevoegde waarde kon zijn. Bovendien kon ik in een veilige omgeving proeven van facetten van het HR vak, zoals loopbaancoaching, outplacement, training en organisatieadvies. Hierdoor kon ik en kan ik heel gericht mijn carrière vorm en richting geven. Een ideale start dus.

  Op dit moment werk ik met veel passie en plezier als Opleidingsadviseur bij een grote verzekeraar en ben ik Mentaris nog iedere dag dankbaar voor het vertrouwen, de steun en de warmte die zij mij hebben gegeven.

ma - vr 9:00 - 17:30 uur