Mentaris Loopbaancoaching

Team Ontwikkeling

Je team is belangrijk. Je wilt dat iedereen zich met energie kan inzetten voor de organisatie. Je streeft, ondanks hybride werken, naar een veilige sfeer, waarin mensen zich kunnen uiten en het beste uit zichzelf halen. Mentaris ondersteunt jou en je team met coaching. We vergroten vertrouwen zodat mensen zich openen. Communicatie wordt helder en medewerkers voelen zich gezien. Ieders aandeel in het geheel wordt duidelijk. Medewerkers presteren optimaal als ze zich gehoord voelen. Met Mentaris bouw je aan een zelfbewuste en efficiënte organisatie. Mensen werken met meer plezier, resultaat en betrokkenheid.

Onze team- aanpak sluit aan bij jouw vraag. Op basis daarvan, stellen we bijeenkomsten samen. Resultaat wordt snel zichtbaar. Uiteraard haalt iedereen iets anders uit de sessies; dat is afhankelijk van de medewerker. Per persoon én per vraagstuk worden maatwerk- opdrachten meegegeven om de opbrengsten vast te houden.  Taken worden duidelijker en rollen kunnen veranderen. Jij, als verantwoordelijke, neemt je team mee in de stappen. Wij ondersteunen en adviseren je.

Klik op de thema’s en lees hoe we teamcoaching vormgeven. Alle thema’s dragen bij aan de samenwerking van het team en aan ieders werkgeluk. Op de bol ‘Waar staan we nu’ lees je hoe we teamontwikkeling in gang zetten. Om de kracht van het team te achterhalen vergroten, zetten we de Spiegel van Talenten in.

Afhankelijk van het vraagstuk, zetten we regelmatig een ontwikkelassessment in voor de teamleden. Door middel van vragenlijsten brengen we ieders persoonlijkheid, werkstijlen en loopbaanwaarden in kaart. Dit helpt iedereen bij het bewuster worden van talenten en drijfveren. En hoe deze eigenschappen zich verhouden ten opzichte van het team. De opbrengst zit in het samenbrengen van aanvullende talenten en het creëren van samenwerking.

Wil je als (toekomstig) leidinggevende aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap, klik dan op de Leergang Authentiek Leiderschap. Hier lees je hoe je ondersteund wordt in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling als leidinggevende. In de 10-delige Leergang leer je jouw leidinggevende kwaliteiten optimaal in te zetten en kun je jouw ontwikkeling en die van je medewerkers versnellen.

Stilstaan voor meer bewustzijn

Om als team én als professional te ontwikkelen, is zelfkennis noodzakelijk. Bovendien vraagt een lerende organisatie om psychologische veiligheid. Reflectie zorgt voor zelfbewuste en veerkrachtige medewerkers. Wie zijn jullie en waar zit jullie kracht? Waarin vullen jullie elkaar aan en wat kan er beter? Individuele talenten en onderlinge samenwerking krijgen aandacht. Zelfvertrouwen en energie nemen toe binnen het team.

Vooruit komen richting werkgeluk

Vanuit bewustzijn maken we concrete stappen. Een betere werkverdeling, heldere keuzes en verantwoordelijkheid voor datgene waar we goed in zijn, markeren de ontwikkeling van het team. Medewerkers voelen zich op hun gemak, bespreken verbeterpunten en zijn van waarde voor het team. Zij bereiken meer voor zichzelf en de organisatie. Beter samenwerken, met meer energie en gemak, leidt tot meer werkgeluk. En tevreden klanten.

ma - vr 9:00 - 17:30 uur