Mentaris Loopbaancoaching

Team Ontwikkeling

Je team is belangrijk. Je wilt dat iedereen zich met energie kan inzetten voor de organisatie. Je streeft naar een veilige sfeer, waarin mensen zich kunnen uiten en het beste uit zichzelf halen. Mentaris ondersteunt jou en je team met coaching en training. We vergroten vertrouwen zodat mensen zich openen. Communicatie wordt helder en processen worden efficiënter. Ieders aandeel in het geheel wordt duidelijk. Medewerkers voelen zich gehoord en presteren optimaal. Met Mentaris bouw je aan een zelfbewuste en efficiënte organisatie. Mensen werken met meer plezier, resultaat en betrokkenheid.

Onze team- aanpak sluit aan bij de organisatie. Op basis van het vraagstuk, maken we bijeenkomsten op maat. Uiteraard haalt iedereen iets anders uit de sessies; dat is afhankelijk van de medewerker. Per persoon én per vraagstuk worden maatwerk- opdrachten meegegeven om de opbrengsten vast te houden. Resultaat wordt snel zichtbaar. Er kunnen verschuivingen ontstaan; misschien zijn zelfs andere kwaliteiten nodig. Rollen veranderen, taken worden duidelijker. Jij, als verantwoordelijke, neemt je team mee in de stappen. Wij ondersteunen en adviseren je.

Klik op de thema’s en lees hoe we de teamaanpak op maat maken. Alle thema’s dragen bij aan het succes en het werkgeluk van jou en het team. Op de bol ‘Waar staan we nu’ lees je hoe we teamontwikkeling in gang zetten. Om de kracht van het team te achterhalen en te leren waarderen, zetten we de Spiegel van Talenten in.

Wil je als (toekomstig) leidinggevende aan de slag met jouw leiderschap, klik dan op de Leergang Authentiek Leiderschap. Hier lees je hoe we jou ondersteunen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling als leidinggevende, leer je jouw leidinggevende kwaliteiten in te zetten en kun je jouw ontwikkeling en die van je medewerkers versnellen.

Afhankelijk van het vraagstuk, zetten we regelmatig een ontwikkelassessment in voor elk teamlid. Door middel van vragenlijsten brengen we ieders persoonlijkheid, werkstijlen en loopbaanwaarden in kaart. Dit helpt iedereen bij het bewuster worden van talenten en drijfveren. En hoe deze eigenschappen zich verhouden ten opzichte van het team.

Stilstaan voor meer bewustzijn

Om als team én als professional te ontwikkelen, is zelfbewustzijn noodzakelijk. Wie zijn jullie en waar zit jullie kracht? Waarin vullen jullie elkaar aan en wat kan er beter? Reflectie zorgt voor zelfbewuste en veerkrachtige medewerkers. Individuele talenten en onderlinge samenwerking krijgen aandacht. Zelfvertrouwen en energie nemen toe binnen het team.

Vooruit komen richting werkgeluk

Vanuit bewustzijn maken we concrete stappen. Een betere werkverdeling, heldere keuzes en verantwoordelijkheid voor datgene waar we goed in zijn, markeren de ontwikkeling van het team. Medewerkers voelen zich van waarde voor het team. Zij bereiken meer voor zichzelf en de organisatie. Beter samenwerken, met meer energie en gemak, leidt tot meer werkgeluk. En tevreden klanten.