Mentaris Loopbaancoaching

Authentiek Leiderschap Leergang

Hoe combineer je vertrouwen en controle als je leiding geeft aan zelfsturende professionals?
Deze Leergang reikt jou de handvatten aan. Kun je ruimte en sturing geven tegelijkertijd? Je zult je in deze Leergang bewust worden van jouw stijl van leidinggeven, deze optimaliseren en uitbouwen op jouw eigen manier.

De Leergang Authentiek Leiderschap is er voor jou als je wilt groeien in je leiderschap. Wie de autonomie van zijn medewerkers wil vergroten, en vanuit eigen talent wil leidinggeven, is welkom. De Leergang heeft intervisie als werkvorm. Onze Leergang bestaat uit intervisiebijeenkomsten van een dagdeel, inclusief een lekkere maaltijd.

Voorafgaand aan de leergang vul je vragenlijsten in over je persoonlijkheid, drijfveren en rollen in je werk. Je kunt de resultaten van deze inventarisatie in een één op één- gesprek bespreken. De uitkomsten geven concrete handvatten: jouw kwaliteiten én aandachtspunten als leidinggevende zijn in beeld.

Waarom kies je voor deze Leergang?

Het accent in de bijeenkomsten ligt op inzicht en uitwisseling. We stemmen ons programma op jou af en denken na over de samenstelling van de groep. Je brengt je eigen praktijksituaties in. Je ontvangt advies van de andere deelnemers en van je coach. Wij creëren een veilige en comfortabele sfeer waarin je jezelf durft te laten zien. Wij geloven dat je met elkaar verder komt. Ervaren en beginnend leidinggevenden vergroten op deze manier samen hun effectiviteit en zelfkennis. We vragen aan jou om je open te stellen en nieuwsgierig te zijn naar anderen. Deze leergang is te combineren met de programma’s Teams Optimaliseren en Leidinggeven en nemen. Door een afwisseling van persoonlijke coaching en deelname aan de leergang, weet je een versnelling door te maken in jouw leidinggevende vaardigheden.

Hoe is de Leergang opgebouwd?
De Leergang Authentiek Leiderschap kent zes bijeenkomsten, waarin verschillende thema’s besproken worden. Je definieert je eigen succesfactoren (en belemmeringen). Tevens heb je je nieuwe netwerk aan tafel! Onderwerpen zijn onder andere:

 • Zelfsturing: Je ervaart hoe je je zelfsturing vergroot en in welke vorm het leiderschap voor jou authentiek voelt;
 • Leiderschap vanuit persoonlijk talent: Je ontdekt waarom leiding geven bij jou past en waar je sterk in bent;
 • Coachend leidinggeven en communicatie: Je leert hoe je draagvlak creëert en situationeel kunt leidinggeven door communicatiestijlen af te wisselen;
 • Visie en doelen: Je ontdekt middels zelfreflectie vanuit welke uitgangspunten je leiding wilt geven en hoe je je visie kunt aanscherpen om je doelen te concretiseren;
 • Jouw aanpak en werkwijze: De betekenis van je rol wordt helder. Je ziet de wensen en grenzen van je team als mogelijkheid om effectiever samen te werken;
 • Teams, samenwerking en talentmanagement: Je ontdekt hoe je als leidinggevende de samenwerking in je team bevordert en op welke wijze je ieders talent benut.

Waar werken we naartoe?

 • Meer zelfkennis en visievorming op het vlak van leidinggeven;
 • Authentiek leiderschap met autonomie en zelfvertrouwen;
 • Een goed functionerend team, waarin je ieders talent benut.

Wat krijg je cadeau?

 • Een werkboek met achtergrondinformatie en wetenschappelijke artikelen;
 • Een verdiepende opdracht voorafgaand aan elke bijeenkomst;
 • Nieuwe netwerkcontacten waarmee je gedurende de leergang een goede band opbouwt;
 • Een heerlijke maaltijd bij elke bijeenkomst.

Bekijk onze Flyer, voor de eerstvolgende mogelijkheid om aan te sluiten. De combinatie met één-op-één-coaching, geeft je een verdieping in je persoonlijke groei. Het is niet mogelijk om de bijeenkomsten los van elkaar te volgen.

Wil je deelnemen aan deze Leergang
of heb je een vraag over Leiderschap?

Neem contact met ons op:

Naar contact Mail direct

ma - vr 9:00 - 17:30 uur