Mentaris Loopbaancoaching

Vacature Mentaris Traineeship Loopbaancoaching, Training en Advies

Mentaris Loopbaan Coaching, Training en Advies
Kortekade 13-C 3062GK Rotterdam

Wat bieden we jou? Ons Traineeship draait om jouw groei en ontwikkeling; als mens én als professional Je combineert werken-en-leren in een fulltime rol. In een jaar bij MENTARIS leer je jezelf en jouw mogelijkheden goed kennen.

Wat ga je doen? Je maakt deel uit van een compact team in een rol waarin gedrevenheid, nauwkeurigheid, creativiteit en timing samenkomen. Mentaris richt zich op loopbaancoaching, training en advies. Uiteraard steunen we onze opdrachtgevers in het vergroten van hun bewustzijn en werkgeluk.

Samen werk je aan uiteenlopende projecten, van adviesopdrachten voor organisaties tot de coaching van particuliere klanten. Voor jou liggen dagelijks pittige vraagstukken klaar: je doet werk op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en vitaliteit. Je leert leidinggevenden te adviseren in het optimaliseren van hun teams. Je begeleidt medewerkers bij het vinden van ander werk. Je verantwoordelijkheid hierin groeit voortdurend. In het Traineeship word je door jouw collega’s wegwijs gemaakt.

Na afloop van je Traineeship weet je exact wat je kunt en waar je past. Je wordt immers zelf óók gecoacht, door de eigenaar en grondlegger van Mentaris. Ten opzichte van anderen ervaar je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Met zelfvertrouwen, kennis en overtuiging van je eigen talenten, kom je goed terecht bij een volgende werkgever.

Wat doe jij als Trainee bij Mentaris?

Samen werken we aan vraagstukken van opdrachtgevers; zakelijke klanten en particulieren. Zij kennen Mentaris sinds 2003 als betrouwbare partner. Op individueel niveau coachen en trainen we kandidaten die vragen hebben, zoals:

  • In welke baan of werkomgeving pas ik het beste en hoe kom ik daar?
  • Op welke manier stel ik als leidinggevende mijn team samen?
  • Hoe krijg ik meer energie van mijn werk en hoe kan ik uitval voorkómen?

Als Trainee word je in 12 maanden opgeleid. Je investeert  zelf tijd en energie. Door het intensieve leer-werk-programma ontwikkel jij je zeer snel. Je krijgt een grote voorsprong in zelfbewustzijn en overtuigingskracht. Het Traineeship is ons opleidingsprogramma dat succesvol is gebleken: onze collega’s zijn zonder uitzondering uitstekend terechtgekomen.

  • Je maakt deel uit van een compact team in een innovatief bedrijf. We benutten elkaars abstractieniveau om opdrachten goed uit te voeren. Jij beschikt daarover, net als je collega’s. Van strategie- en marketingvraagstukken, tot de werving van nieuwe collega’s: jouw creativiteit en inzet wordt gewaardeerd!
  • Jouw inbreng is van groot belang voor onze opdrachtgevers en ons bedrijf. We delen bij Mentaris de inzet, het plezier en de gedrevenheid die past bij de uitstekende dienstverlening die we nastreven.
  • Je vaardigheden als trainen, coachen en adviseren ontwikkel je in een hoog tempo. Ons werk én onze opdrachtgevers vragen dat. Je brengt vaart én nauwkeurigheid mee in het werk.
  • Je draagt bij aan de (team-) training en coaching die Mentaris aan opdrachtgevers geeft. Dat maakt het mogelijk om hun verwachtingen te overtreffen.

En wat vraagt dat van jou, als Trainee? Voordat we gaan samenwerken, maken we kennis met elkaar. Mentaris gaat ervan uit dat je op academisch niveau functioneert en je wilt verdiepen in mensen en organisaties. Het werk vraagt om snel en veel schakelen, op WO-werk- en –denkniveau. Lees hier hoe een dag van een Trainee eruit ziet. Je doorziet processen en weet snel verbanden te leggen. Het abstract nadenken combineer je met de uitvoering van jouw ideeën. Als je ervaring hebt in de zakelijke dienstverlening, klantrelaties en/of een adviesrol, heb je een pré. Bij Mentaris is Nederlands de voertaal, zowel in het coachen als trainen, alsook onderling. De Trainee steunt deelnemers en kandidaten met hun zoektocht op de arbeidsmarkt. Kennis van de taal is daarom een vereiste. Het Nederlands beheersen in woord en geschrift is dus nodig.

Hoe ziet de sollicitatie-procedure eruit?

Na jouw sollicitatie per email, zoeken we contact. Onderdeel van onze wederzijdse kennismaking is contact via LinkedIn. Als het klikt, kun je een uitnodiging tegemoet zien voor een TalentenTafel of voor de TraineeXperience. Mentaris vraagt jou deze bijeenkomst(en) actief voor te bereiden. Wanneer je na een van deze bijeenkomsten daadwerkelijk wilt solliciteren, wordt de kennismaking opgevolgd door mee te kijken bij ons op kantoor met een informele lunch. Je leert jouw toekomstige collega’s persoonlijk kennen en ziet welk werk zij verrichten. Van weerskanten ontwikkelt het zicht op jouw ‘match’ met het Traineeship van Mentaris.

Het Traineeship bij Mentaris is uniek. Er bestaat geen ander coachingsbureau dat op deze manier en met deze intensiteit energie steekt in de ontwikkeling van haar medewerkers. Na afloop kun je in een medior-rol op academisch niveau functioneren. Je wordt zelf óók gecoacht, en wel door de eigenaar en grondlegger van Mentaris.

In het jaar als Trainee groei je, op professioneel gebied, vergelijkbaar met drie jaar werkervaring. Je functioneert in een medior-rol op academisch niveau op het snijvlak van HR, advies, training, coaching, ontwikkeling en  leiderschap. Jouw ontwikkel-behoefte is hierin bepalend. Mede daardoor weet je jezelf uitstekend neer te zetten in gesprekken en trainingen, zelfs in een leidinggevende rol.

Lees meer over wat je voorgangers na hun tijd bij MENTARIS zijn gaan doen. Het Traineeship is ons opleidingsprogramma dat de afgelopen vijftien jaar succesvol is gebleken: onze collega’s zijn zonder uitzondering uitstekend terechtgekomen.  Na het Traineeship ben je klaar om vol zelfvertrouwen, en met kennis en overtuiging van je eigen talenten, een goede positie te verkrijgen bij een werkgever. Zo vervullen voormalig Trainees van Mentaris inmiddels bij andere organisaties rollen als Adviseur, Consultant, Ondernemer, Trainer of Coach. Lees over hun ervaringen bij Mentaris en hun groei in persoonlijke ontwikkeling, via de bol ‘Werkgeluk’ in het schema hieronder.

Onze website is belangrijk- lees deze goed door voordat je contact opneemt. Niet alleen de vereiste achtergrond en vaardigheden in het denken en doen staan hier vermeld, maar ook de geplande bijeenkomsten. Met een email of een bericht op (06) 290 33 790 kun je de directeur van Mentaris benaderen.

Welkom bij Mentaris!

Plaatsingsdatum:31-05-22

Startdatum vacature: Mentaris werft doorlopend Trainees. Elk jaar starten er weer nieuwe collega's. Je begint aan je Traineeship zodra we van twee kanten akkoord zijn.

Soort dienstverband: Er wordt een Leer-werk-afspraak gemaakt voor jouw jaar als Trainee. Het is een fulltime Traineeship, dat 12 maanden duurt.

Opleidingsbudget: Jouw deelname aan interne opleidingen, de Masterclasses, onze Leergang en jouw eigen coachtraject, vertegenwoordigen een waarde van €5.000,-

Maandvergoeding: € 2.140,- per maand. Dit is de optelsom van de maandelijkse netto Trainee-vergoeding en alle secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot jouw secundaire abeidsvoorwaarden behoren jouw eigen coaching, opleiding en indien van toepassing reiskosten vergoeding. Dagelijks maak je gebruik van lunch en fruit aanwezig op kantoor. Wie fulltime werkt heeft recht op 6 weken per jaar aan doorbetaalde vakantiedagen. Ook ben je aanwezig bij twee driedaagse Masterclasses, een 6 daagse Leergang, een wekelijkse intervisiegroep, OTM-certificering in psychologisch testgebruik, en krijg je zelf een ontwikkelassessment inclusief rapportage, nabespreking testuitslagen, loopbaancoaching, begeleiding bij uitstroming.

Reiskosten: Voor Trainees buiten Rotterdam worden reiskosten zo mogelijk vergoed, op basis van het OV.

Vrije dagen: Een maand doorbetaald vrij, gedurende de zomersluiting van kantoor. Daar bovenop nog 14 dagen verlof tijdens de wintersluiting. De wettelijke vrije dagen en boven-wettelijke dagen (afhankelijk van de kalender) komen hier nog bij.

Naam organisatie: Mentaris Loopbaan Coaching, Training en Advies

Locatie: Ons kantoor is gevestigd nabij de Kralingse Plas, op de levendige Kortekade 13C, 3062GK Rotterdam

Onboarding en inwerken: Jouw inwerkperiode omvat 3 à 4 maanden. Collega’s zorgen dat je je thuis voelt en dat je je weg in het werk weet te vinden. Het Traineeship bestaat uit drie fases, waarin jouw verantwoordelijkheid verder groeit.

Uitstroom: Omdat je werkt bij je eigen loopbaancoach, mag je rekenen op intensief persoonlijk advies voor jouw carrière-stap na je Traineeship.