Mentaris Loopbaancoaching

Vacature Professioneel Ontwikkeljaar / Traineeship

Bij Mentaris leg je in het Traineeship de basis onder loopbaancoaching, training en advies.
Je raakt thuis in het ondernemerschap en leiderschap

Mentaris Loopbaan Coaching, Training en Advies
Kortekade 13-C 3062 GK Rotterdam

Wat bieden we jou? Ons Professioneel Ontwikkeljaar draait om jouw groei en ontwikkeling; als mens én als professional. Je combineert werken-en-leren in ons Traineeship. We bieden jou, als talent met academisch denk- en werk-niveau, de kans om, in een jaar bij MENTARIS, jezelf en jouw mogelijkheden goed te leren kennen. Je doet de ervaring op die je voor de rest van jouw professionele carrière kunt benutten.

Wat ga je doen? Je maakt gedurende jouw Ontwikkeljaar deel uit van een compact team. In de 2000 uren die het Ontwikkeljaar omvat vervul je een rol waarin gedrevenheid, nauwkeurigheid, creativiteit en timing samenkomen. Mentaris richt zich op loopbaancoaching, training en advies. Uiteraard steunen we onze opdrachtgevers in het vergroten van hun bewustzijn en werkgeluk. Je bouwt een waardevol netwerk op en je komt in contact met kansrijke (maatschappelijke) organisaties.

Samen werken we aan uiteenlopende projecten, van adviesopdrachten voor organisaties tot de coaching van particuliere klanten. Voor jou liggen dagelijks uitdagende vraagstukken klaar: je doet werk op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en vitaliteit. Je leert leidinggevenden te adviseren in het optimaliseren van hun teams. Je begeleidt medewerkers bij het vinden van ander werk. Jouw verantwoordelijkheid hierin groeit voortdurend. In het Ontwikkeljaar word je door jouw Mentaris-collega’s ingewerkt.

Na afloop van je Professioneel Ontwikkeljaar weet je exact wat je kunt en waar je past. Ten opzichte van anderen ervaar je na jouw Traineeship bij Mentaris een voorsprong op de arbeidsmarkt. Je wordt immers zelf óók gecoacht, door de eigenaar en grondlegger van Mentaris. Met zelfvertrouwen, kennis en overtuiging van je eigen talenten, kom je goed terecht bij een volgende werkgever.

Wat doe jij in jouw Ontwikkeljaar bij Mentaris?

Samen werken we aan vraagstukken van opdrachtgevers; zakelijke klanten en particulieren. Zij kennen Mentaris sinds 2003 als betrouwbare partner. Op individueel niveau coachen en trainen we kandidaten die vragen hebben, zoals:

  • In welke baan of werkomgeving pas ik het beste en hoe kom ik daar?
  • Op welke manier stel ik als leidinggevende mijn team samen?
  • Hoe krijg ik meer energie van mijn werk en hoe kan ik uitval voorkómen?

Jij wordt in jouw Ontwikkeljaar opgeleid. Vanuit de rol van Trainee, zul je jouw zelfkennis en zelfvertrouwen sterker zien worden. Je investeert zelf ook tijd en energie doordat er veel betrokkenheid gevraagd wordt. Het werk vindt plaats op ons kantoor in Rotterdam. Door het intensieve leer-werk-programma ontwikkel jij je zeer snel. Je krijgt een grote voorsprong in zelfbewustzijn en overtuigingskracht. Het Professioneel Ontwikkeljaar is ons opleidingsprogramma dat succesvol is blijkt te zijn: onze collega’s zijn zonder uitzondering uitstekend terechtgekomen.

  • Je maakt deel uit van een klein team waarin we elkaars abstractieniveau benutten om opdrachten goed uit te voeren. Van strategie- en marketingvraagstukken, tot de werving van nieuwe collega’s: jouw creativiteit en inzet wordt gewaardeerd!
  • Jouw inbreng is van groot belang voor onze opdrachtgevers en ons bedrijf. We delen bij Mentaris het plezier en de gedrevenheid die past bij de uitstekende dienstverlening die we nastreven.
  • Vaardigheden als trainen, coachen en adviseren ontwikkel je in een hoog tempo. Ons werk én onze opdrachtgevers vragen dat. Je brengt vaart en nauwkeurigheid mee in het werk. Dat maakt het mogelijk om hun verwachtingen te overtreffen.
  • Je draagt bij aan de strategische adviezen, de (team-) training en de coaching die Mentaris geeft. Onze opdrachtgevers variëren van zelfstandig ondernemers tot senior specialisten, en van teamleiders tot bestuurders.

En wat vraagt dat van jou, als Trainee?
Voordat we gaan samenwerken, maken we kennis met elkaar. Mentaris gaat ervan uit dat je je wilt verdiepen in mensen en organisaties. Het werk vraagt om snel en veel schakelen, op WO-werk- en –denkniveau. Je doorziet processen en weet snel verbanden te leggen. Het abstract nadenken combineer je met de uitvoering van jouw ideeën. Als je ervaring hebt met klantrelaties, een adviesrol en/of in de zakelijke dienstverlening heb je een pré. Lees hier hoe een dag van een Trainee eruit ziet.

Bij Mentaris is Nederlands de voertaal, zowel in het coachen en trainen, alsook onderling. Jij steunt deelnemers en kandidaten met hun zoektocht op de arbeidsmarkt. Kennis van de taal is daarom een vereiste. Het Nederlands beheersen in woord en geschrift, is dus nodig.

Hoe ziet de sollicitatie-procedure eruit?
Je geeft met een mailtje jouw belangstelling voor het Professioneel Ontwikkeljaar door. Vermeld ook je telefoonnummer. We zoeken daarna zo snel mogelijk contact om kennis te maken. Onderdeel van onze wederzijdse kennismaking is contact via LinkedIn. Als het klikt, kun je een uitnodiging tegemoet zien voor een CareerXperience of voor een TraineeXperience. Mentaris vraagt jou deze bijeenkomst(en) actief voor te bereiden. Wanneer je na onze ontmoeting daadwerkelijk wilt solliciteren, wordt de kennismaking opgevolgd door mee te kijken bij ons op kantoor. Je leert jouw toekomstige collega’s persoonlijk kennen en ziet welk werk zij verrichten. Van weerskanten ontwikkelt daardoor het zicht op jouw ‘match’ met het werk bij Mentaris.

In het Professioneel Ontwikkeljaar groei je, op professioneel gebied, vergelijkbaar met drie jaar werkervaring.
Jouw ontwikkelbehoefte is hierin bepalend. Na afloop van de 2000 werkuren functioneer je in een medior-rol op academisch niveau, op het snijvlak van HR, advies, training, coaching, ontwikkeling en leiderschap. Mede daardoor weet je jezelf uitstekend neer te zetten in gesprekken, trainingen of zelfs in een leidinggevende rol.

Het Professioneel Ontwikkeljaar bij Mentaris is uniek.
Er bestaat geen ander coachingsbureau dat op deze manier en met deze intensiteit energie steekt in de ontwikkeling van haar medewerkers. Je wordt zelf als Trainee óók gecoacht, en wel door de eigenaar en grondlegger van Mentaris.

Lees meer over wat je voorgangers na hun tijd bij MENTARIS zijn gaan doen.
Het Professioneel Ontwikkeljaar is ons opleidingsprogramma voor Trainees dat al 20 jaar succesvol is gebleken: onze collega’s zijn zonder uitzondering uitstekend terechtgekomen. Na afloop ben je klaar om vol zelfvertrouwen, en met kennis en overtuiging van je eigen talenten, een goede positie te verkrijgen bij een werkgever. Jouw netwerk groeit niet alleen doordat je honderden klanten leert kennen, maar je zult de rest van je werkende leven gebruik kunnen maken van jouw Mentaris-contacten. Zo vervullen voormalig collega’s van Mentaris inmiddels bij andere organisaties rollen als Adviseur, Consultant, Ondernemer, Trainer of Coach. Lees over hun ervaringen bij Mentaris en hun groei in persoonlijke ontwikkeling, via de bol ‘Werkgeluk’ in het schema hieronder.

Onze website is belangrijk- lees deze goed door voordat je contact opneemt.
Niet alleen de vereiste achtergrond en vaardigheden in het denken en doen staan hier vermeld, maar ook de geplande bijeenkomsten. Met een email of een telefoontje op (010) 212 58 68 kun je de directeur van Mentaris benaderen.

Welkom bij Mentaris!

De dag van een Trainee

Review collega’s

Mail ons je vraag of sollicitatie

Plaatsingsdatum:15-01-2024

Startdatum vacature: Mentaris werft doorlopend Trainees. Elk jaar starten er weer nieuwe collega's. Je begint aan je Professioneel Ontwikkeljaar zodra we van twee kanten akkoord zijn.

Soort dienstverband: Er wordt een Leer-werk-afspraak gemaakt voor jouw Ontwikkeljaar, dat 2000 werkuren omvat. Een start als stagair(e) behoort tot de mogelijkheden.

Opleidingsbudget: Jouw deelname aan interne opleidingen, de Masterclasses, onze Leergang en jouw eigen coachtraject, vertegenwoordigen een waarde van €12.000,- Die kosten investeert Mentaris in jouw ontwikkeling.

Maandvergoeding: € 2.140,- per maand. Dit is de optelsom van de maandelijkse netto Trainee-vergoeding, gecombineerd met alle secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot jouw secundaire arbeidsvoorwaarden behoren jouw eigen coaching en opleiding. Dagelijks maak je gebruik van een lunch en vers fruit op kantoor. Wie fulltime werkt heeft recht op 6 weken per jaar aan doorbetaalde vakantiedagen. Ook neem je deel aan twee Masterclasses, van elk 3 maanden, een Leergang van 6 maanden en een wekelijkse intervisiegroep. Je wordt gecertificeerd in psychologisch testgebruik, en krijgt zelf een uitgebreid OntwikkelAssessment inclusief rapportage, nabespreking van testuitslagen, bijbehorende loopbaancoaching en begeleiding bij uitstroming na jouw jaar.

Reiskosten: Voor Trainees buiten Rotterdam worden reiskosten zo mogelijk vergoed, op basis van het OV.

Vrije dagen: Je bent gedurende een hele maand doorbetaald vrij, tijdens de zomersluiting van kantoor. Daar bovenop krijg je nog 14 dagen verlof tijdens de wintersluiting. De wettelijke vrije dagen en boven-wettelijke dagen (afhankelijk van de kalender) komen hier nog bij.

Naam organisatie: Mentaris Loopbaan Coaching, Training en Advies

Locatie: Ons kantoor is gevestigd nabij de Kralingse Plas, op de levendige Kortekade 13C, 3062GK Rotterdam.

Onboarding en inwerken: Jouw inwerkperiode omvat de eerste fase van 3 à 4 maanden. Collega’s zorgen dat je je thuis voelt en dat je je weg in het werk weet te vinden. Jouw Ontwikkeljaar bestaat in totaal uit drie fases, waarin jouw verantwoordelijkheid steeds verder groeit. Studeer je Psychologie in Rotterdam of Tilburg? Bespreek dan de mogelijkheid van een stage bij Mentaris.

Uitstroom: Omdat je werkt bij je eigen loopbaancoach, mag je rekenen op intensief persoonlijk advies. Niet alleen om op professioneel vlak door te groeien, maar ook voor de carrière-stap na jouw Professioneel Ontwikkeljaar.

ma - vr 9:00 - 17:30 uur