Mentaris Loopbaancoaching

Sponzen & Plonzen

In deze eerste fase bij Mentaris stel je je eigen leerdoelen op aan de hand van de invalshoeken die tijdens het Traineeship aan bod komen; jij als Mens, jij als Coach/Trainer en jij als ondernemend Professional. 

Je wordt ondergedompeld in allerlei situaties die voorbij komen. Informatie en projecten worden aan je overgedragen door je collega’s. Je leert belangen te prioriteren en optimaliseert je timemanagement. Tijdens onze project- en agenda-overleggen blijven we afstemmen.

Je organiseert in samenspraak je eerste Mentaris CareerXperience en uiteraard ben je daar zelf bij aanwezig als junior-coach. Ook ben je verantwoordelijk voor de opvolging hiervan. We bieden je een training aan waarna je weet hoe je persoonlijkheidsvragenlijsten met kandidaten kunt nabespreken.

Je ontvangt kandidaten en opdrachtgevers, opdat ze een veilige setting ervaren en ze hun verhaal kunnen doen. Wat je als Trainee te bieden hebt aan onze opdrachtgevers en coachees, is het voorbereiden en opvolgen van álle contactmomenten.

Waarom zou je dit willen? Je hebt vragen als:

  • Hoe leer ik het vak als trainer/coach met iemand naast me? En hoe raak ik thuis in de dienstverlening van Mentaris?
  • Hoe werken we samen binnen de Mentaris-aanpak en verdelen we onderling het werk op kantoor?
  • Hoe trek ik geleidelijk meer verantwoordelijkheid naar me toe terwijl ik ook prioriteiten wil stellen en belangen moet afwegen?

Hoe pakken we dit aan?

  • Wekelijks bespreken we projecten en lopende werkzaamheden en je onderhoudt warme relaties met opdrachtgevers en coachees door heldere communicatie via e-mails en je zorgt dat de website up to date blijft;
  • We vragen je een TraineeXperience en/of CareerXperience te organiseren;
  • Je volgt een basistraining voor het afnemen van persoonlijkheidsvragenlijsten die Mentaris gebruikt in onze coaching en Masterclasses: Kracht, Kerntalenten & Zichtbaarheid of Energie, Drijfveren & Overtuiging. Zelf leer je hier enorm veel van en je neemt hier ook aan deel.

Wat levert het je op?

  • Je maakt mee wat er van je gevraagd wordt als (beginnend) coach en trainer en je bent in staat belangen te prioriteren;
  • Je leert onze dienstverlening en aanpak kennen en speelt steeds beter in op vragen van klanten en collega’s;
  • Je raakt bekend met de persoonlijkheidsvragenlijsten van OTM en wordt wegwijs gemaakt in het gedachtengoed van loopbaancoaching, training en advies.
ma - vr 9:00 - 17:30 uur