Mentaris Loopbaancoaching

Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Wat is jouw rol als leidinggevende? Welke stijl van leidinggeven is het meest effectief? Hoe zorg je dat jouw medewerkers goed samenwerken? Dit zijn vragen die je jezelf stelt als beginnend of ervaren leidinggevende. Zou je je leidinggevende kwaliteiten willen uitbouwen? Wij ondersteunen je graag in jouw ontwikkeling!

In onze Masterclass Persoonlijk Leiderschap geef je, vanuit je eigen talent, invulling aan jouw leiderschap. Onderwerpen zoals visievorming, communicatie en het optimaliseren van teams staan centraal. Wij geloven dat je met elkaar tot de meeste inzichten komt. Ervaren en beginnend leidinggevenden vergroten samen hun inzichten, effectiviteit en zelfkennis.

Wat is een Masterclass?

Een Masterclass bestaat uit bijeenkomsten van een dagdeel, inclusief een lekkere maaltijd. In een groep met gelijkgestemden ga je dieper in op onderwerpen die voor jou als leidinggevende waardevol zijn. In onze Masterclass wordt theorie gecombineerd met intervisie en opdrachten. Wij creëren een veilige en comfortabele sfeer waarin je jezelf durft te laten zien. We denken na over de samenstelling van de groep en stemmen ons programma op jou af. Je krijgt nieuwe inzichten, kunt anderen vragen om advies en je ontvangt tips. We vragen aan jou om je open te stellen en nieuwsgierig te zijn naar anderen. Dan breng je elkaar verder.

De Masterclass Persoonlijk Leiderschap kenmerkt zich door vier bijeenkomsten, waarin je verschillende thema’s bespreekt. Je definieert je eigen succesfactoren (en belemmeringen). Tevens heb je je nieuwe netwerk aan tafel! Onderwerpen zijn:

  • Zelfsturing en persoonlijkheid: Je ervaart hoe je je zelfsturing vergroot en in welke vorm het leiderschap voor jou authentiek voelt;
  • Leiderschap en visie: Je bespreekt vanuit welke uitgangspunten je leiding wilt geven en hoe je je visie kunt aanscherpen.
  • Teams, samenwerking en talentmanagement: Je ontdekt hoe je als leidinggevende de samenwerking in je team bevordert en op welke wijze je ieders talent benut;
  • Coachend leidinggeven en communicatie: Je leert hoe je omgaat met weerstand en op welke manier je de ontwikkeling van je team bevordert.

Effectief leidinggeven begint met zelfkennis. Voorafgaand aan de Masterclass vul je drie vragenlijsten in over je persoonlijkheid, drijfveren en rollen. Je kunt de resultaten van deze inventarisatie in een één op één- gesprek bespreken. De uitkomsten geven, als je dat wilt, concrete handvatten: jouw kwaliteiten én aandachtspunten als leidinggevende zijn in beeld. De uitkomsten zijn voor jou persoonlijk.

Tussen de bijeenkomsten door ontvang je opdrachten om verdieping te geven aan de opgedane kennis en inzichten uit de Masterclass. Je brengt tijdens de Masterclass je eigen praktijksituaties in en zult daar advies over krijgen. Door voorbeelden uit je werk te bespreken, vergroot je je effectiviteit en pas je je inzichten direct toe!

Waar werken we naartoe?

  • Meer zelfkennis en visievorming op het vlak van leidinggeven;
  • Authentiek leiderschap met autonomie en zelfvertrouwen;
  • Een goed functionerend team, waarin je ieders talent benut.

Zou jij willen deelnemen aan onze Masterclass? Neem contact met ons op:

Naar Contact

ma - vr 9:00 - 17:30 uur